Friday, 7 September 2012

Shooting Advertisement

Assalamualaikum, wuhuu ! warghh ! fulamak ! gempak siott ! halamak aiyhh derr ! haa nampak sawan nyot nyot dah sampai, haha ! yeayy kite arini soronok sangat, seronok giler kentang fuhh kite baru je lepas settle shooting advertisement untuk product kiteorang halamak wa cakap memang gilerr gempak giler penat, mane tak nye, aku jadi CameraWomen haa ade laa sikit bakat terpendam, haha Group assignment sem ni mencabar giler, lain dari yang lain fuhh !
Sebenarnya assignment ni dah nak kena hantar next week, tulaa lepas je settle exam midterm terus plan untuk first assignment Interative Proficiency Englsih perghh ! omputeh derr, aku bab omputeh ni aku lemah sikit ! adoyai nak tak nak kena buat jugak, ayayai ! Kami disuruh untuk mereka satu produk yang luar dari otak fikiran manusia sekarang halamak ! memang mengeluarkan kos yang banyak produk yang kiteorang reka ni, tapi dah takde idea lain, so kiteorang pon plan laa buat produk ni iaitu BELLABAG haa gitu, main bedal je nama produk ni, haha produk kiteorang takde nama sebenarnya, adoiyaii itu pon kami tak pikir lagi nak bagi nama ape, nak tahu kena panggil cengitu, sebab kiteorang gabungkan beg dengan payung, haa gitu merepek kan, tapi itulaa yang sir kami setuju, mule2 idea nak buat bende lain, second idea pulak simple sangat produk nye, ni adelah third idea kira nye, dan alhamdulillah menjadi jugak akhirnye, cume kelulusan dari Sir Ariff je kami belum tahu lagi, fuhh takut jugak produk kami tak diterima ayayai ! adoii susah laa camni !
Shooting bermula dari pukul 11 pagi, perghh ! gilerr awal kan, haa klo bole nak lagi awal pukul 9.30 gerak dari uma masing2 haa sekali, Dak Nad buat hal bangun lambat, terpakse laa kami tunggu sampai die datang, tu yang sampai pukul 11 tu, tak masuk makan lagi, hmm lagi lame, sempat laa jugak aku kembali memandu kereta manual dekat Pudu Ulu kejap sementara tunggu Dak Nad sampai !
Tempat kami shooting hmm tukar sampai 3 kali jahh ! yaallah tak tahu nak cakap ape, first kat Pudu Ulu, tapi tempat tu panas giler tebakar kulit oii ! sekali plan gerak Tasik Permaisuri, haa situ cantik sikit, redup sikit, sekali dorang kate takde temapt yang betul2 strategik dan takde pili air, yelaa dah nama pun BegPayung kan dah tentu2 laa kena gune ai utk scene LENCUN ! haha pastu gerak kat area Tasik Permaisuri tu jugak, tapi beralih kat sebelah Stadium haa kat situ strategik sikit, betul2 depan tasik fuhh terbaik punye shoot ! banyak jugak scene yang salah, tapi funneh kott ! aku suke tengok lagi2 muke Dak Suhairah kena simbah dengan air ! HAHA

Di rumah Filz, barang yang perlu kiteorang bawak nanti warghh ! 

sementara tunggu Nad lepak kedai Balut kejap minum sattt !

at Tasik Permaisuri Filz dah mule sibuk tulis skrip

budak dua orang dah kenapa tak tukar costum lagi 

skrip masing-masing, tapi Leen macam salah pegang skrip je

pelakon untuk scene ke 3 with camerawomen ayayai mase ni masih bole main2 lagi

masih berposing dan masih belum stress lagi time ni

woii cepat laa bile nak shoot ni ?

menyempat Dak Erra

Ni pon sempat posing, sementara tunggu cuaca redup

Time ni giler, release tension dengan benda alah ni hahaha

no make up, no bracelet, no sunglasses

Last shoot di rumah sewa Filzah ayayai ~~
haa gambar ni special sikit telah pon di crop sebab  Dak Erra ade kat sebelah tak pakai tudung

menunggu skrip siap HEH ! Eh bibir tu jangan tebal sangat Cik Kak !

p/s : fuhh yang penting masing2 puas hati walaupon penat giler
sekarang aku focus dengan video untuk di edit warghh !!!

No comments:

Post a Comment