Sunday, 15 July 2012

Macam Macam Ada

Heyy semuanya, lame tak mengupdate blog saye ni kan, alahai mane tak nye sibuk sikit laa dengan tugasan sebagai seorang student, yeayy bersemangat taw, tiap kali masuk kelas mesti muke Filz senyum sampai telinga aje, kemahenn mane tak nye sejak duduk kelas bawah ni, haha takdelaa bawah sangat turun satu kelas ni manyakk syokk ouhh, takdelaa banyak main, cume otak dan dada saya lapang je menerima kerenah kawan - kawan baru yang Filz sendiri pon tak kenal dorang dan tak sedar kewujudan dorang selame ni haaa nampak tak bile duduk kelas atas kawan dengan budak kelas atas jerr, choii tu dulu tapi sekarang Filz kawan dengan semua orang sampai dorang cakap peramah sangat, alahai sem 3 ni Filz lain aek ? ke sama jerr, ahaha aku pon tak tahu, aku rase same je takde perubahan ape pon HEE
Ok Filz nak kenal kan kawan-kawan baru Filz yeayy angkat kening sikit HEE 
ok Filz sebenarnya kan kawan dengan budak yang sekepala dengan Filz jugak, tapi Filz rase, Filz lagi teruk gilerr nye dari dorang HEH -.-
ok kawan di group13 :
SitiSyahirahHassan yeayy saye dapat kawan nama syira lagi, Haha TAPI die ni beza sangat dengan SyiraHusin haha die ni sengal ubi jugak, penat kadang-kadang layan lawak die, kadang-kadang yang spontan tu yang best haha tiap ari mulut aku rabak sebab dengar lawak die adoyaii ! HEE 
Shuhairah haaa die ni ala2 KakYayan Tesl sejibik uolls tapi die pon sama sengal jugak dengan Syira haha die dengan Syira memang kawan sejak sekola lagi, dorang memang dah sebati laa dengan perangai masing-masing.
Ada lagi sorang Miza haaa die ni comel gilerr, adoii sampai aku tanya die "ni sama baya dengan aku ke ?" HAHA takdelaa kan klo tak sebaya aku nak amek die jadi adek angkat HAHA #tetibe HEE 
panggilan dorang bertiga Along, Angah, Adik alololo seriously comel
Mazleen, haaa die ni laa orang kedua group13 aku jumpe kat twitter HEE tak sangka die sekelas dengan aku, sebab dulu die kelas lain, jumpe mase ade kelas gabung MPW hahaha die ni lembut je, kadang-kadang gelak die yaallah boleh tahan, tapi still tak bole kalah kan gelak aku laa tu yg penting HEE 
Nadhira Aqilah haaa sem ni Filz ade geng nama Aqilah yeayy awesome, HAHA Nad ni Filz kenal die mase sem 2 dulu, die selalu duduk sebelah Filz mase kelas gabung MPW die ni kuat make up HAHA

ok Filz belakang sekali yee ! Muke yang penuh dengan NUR alhamdulilah HAHA 
Id card Filz & Nad die nak gabung kan name die dgn Filz
Nama betul die kan Nadhira Aqilah HAHA tu die pinjam ID Filz HEH -.-
ok ID Filz free hair yahh mase tu Filz sem 1 
Ok kembali cerita tentang kawan lama Filz last sem ouhh yeah mereka masih ade, Filz tak kan lupa kan, Filz memang jenis tak lupe kawan ok HEE ok geng Filz sekrang ni ramai lepak kat KUNAK Printing kalau ade gap ke kan mesti lepak situ sama jugak Filz HEE pastu kat situ ramai abang-abang yang bole tengok-tengok kan Filz alololo sweet nye kan, yahh macam biase Filz kan rapat dengan Abg Khai so memang lepak situ laa, pastu ade Abg Midi yang yopoyo haha , ada geng sekepala Epul muke die macam Jep Sepah dari sem lepas lagi Filz dah tegur HEE kalau jumpe die mesti menari ala2 Karoot Komedia HAHA memang gempak ! pastu ada Abg Apiz, Apiz ni Filz panggil kau aku je, tapi sebenarnya die tua 3 tahun dari Filz hurm selama ni die rahsiakan umo die, klo tak memang Filz panggil die Abg laa kan, pastu ade Nabil jumpe je mesti cerita pasal belaja, memang best ! lagi best ajak breakfast sekali HAHA die kire takde hal punye laa, join aje die HEE, pastu geng 4 orang yang tak penah renggang Erynn, Ziera, Zee, Filz HAHA selalu Filz laa yang untung sebab dapat jumpe sume nye sekali, yang dorang Zee, Ziera, Erynn jarang bebenor nak ketemunye HEE yahh kami gilerr close ! sem ni lagi kami close haha ade satu hari tu kami makan sepolisterin taw, makan nasi lemak fuhh gilerr seronok HAHA seriously macam makan dengan Abg & Kakak sendiri HAHA 



HEE pastu Filz sekarang dah tambah kawan, tak tahu laa yang tak kenal pon Filz tegur, sampai ade sorang ni, die lepak dekat Kunak jugak, die duduk sebelah Filz dalam mase yang sama Filz pon lepak situ, pastu tak tahu nak buat ape saja tegur die

F : "awak, awak faham tak subjek Ekonomi ?" 
D : " ouhh faham kenape ?"
F : " ouhh bole tak awak ajarkan kite, kite tak faham satu ape pon "
D : "ouhh bole ! " 

F: FILZAH
D : DIA

pastu dari situ kiteorang pon belajar, siaplaa jugak satu soalan Ekonomi, sebab die pon ade class lepas tu, hmm takpe next time mintak die ajar kan lagi, seriously aku faham seratus peratus ape yang dia ajar memang bagsu die jadi cikgu aku HEE 

Cerita di Warung Apek !
Alahai baru-baru ni laa jugak, hari Jumaat lepas, HAHA aku tengah breakfast dengan geng class aku, tengah syok2 aku gelak sambil makan, sekali ade seorang mamat ni, die Senior kami taw die datang kat meja kiteorang dan berkata

" Assalamalaikum Saudari, saudara di sana tu yang berpakaian baju melayu warna hitam ingin berkenalan dengan saudari, sudikah saudari ....." tuju buat Nadhira
aku cakap " perghh gilerr skema ayat....HAHAHAAHAHAHHHAHAAHHAHAAA"
aku gelak sampai rase nak terkencing HAHA pastu Syira cakap kat Nad
"Nad ingat pesan mak, jangan tegur orang yang tak kenal ! "
Seriously aku gelak tak hingat dunia mase tu, pastu mamat tu siap bagi no phone kat tisu lagi kat Nad kemahenn abang senior ni HAHA 
Time tu jugak masing-masing hilang selera makan, terus chaow ! HAHAHA  yang penting aku tak kan lupe peristiwa tu hadoii sakit perut gelak =D terus chop Nad "Cinta Kedai Apek"

Ok beralih ke dunia Twitterholic Filz haaa, macam biasa gosip disitu, HEE ehh nak share Fasz Azimi cakap "muka kau macam Tasha Manshahar", Annisa Hazlan pon cakap bende yang sama , adoii adek-adek sekalian terima kasih memuji akak yee ! HEE 
ok cerita pasal kawan Adik aku ni, ade sorang junior KPTM KL Isnie Haiqal, HAHA sebuk bebenor nak jumpe aku, siap cakap 

I : "uitt, akak tak nampak pon kat kolej, pendek sangat ke akak kat sana ?"
M : "adoii dek akak pon tak nampak ko "
I : "alaa, akak nanti cari laa saya, akak cari yang tinggi2 tulaa saya taw kak"
M : "ha'ah dek memnag ko sorang je tinggi kat kolej tu"

I : Isnie
M : Me

pastu borak laaa.....haihh kat kolej aku tu sekarang dah tak dapat bezakan yang mane satu junior yang mane satu senior, seriously aku cakap junior lagi over dari senior pakai fulamak giler HOT fuhh, dah takde daa baju kurung sekrang sume pakai skirt labuh dengan kemeja, memnag santekk tapi terlalu over macam nak lepak Pavi ajerr, HEE takpelaa maybe dorang selesa pakai macam tu biar laa...tapi yang junior lelaki ok aje, takde laa over sangat, ayayai !
Ok haritu Jumaat before balik Klang, lepak cafe pekena Cha kueh teow fuhh seriously terbaikk wokk ! pastu dah settle makan, moksu tak sampai-sampai lagi, so lepak situ dengan Ain borak sampai lebam sekali sampai laa geng Abg Syamie, HEE Abg Syamie makin hensem HAHA kemahenn ! HAHA pastu tak lama kemudian, Faiz aka Joe pon datang, HAHA Faiz makin hensem jugak laa, pandai FR jaga cehh HAHA just say Hye and cakap ehh lama tak jumpa kan blablabla~~ pastu aku tengok Ain mcm tak selesa je, sebab ramai lelaki kat situ, pastu muncul juga Majid ! alahai Majid sekarang sangat suci muke nye punnn ! HAHA aku just say Hye dan cakap Majiddd ni Ain, pastu die ckap tahu, dah nampak daa HEH iyolaa, aku bagi tahu jerr pun. Sorang je takde masa tu Nawafil, alorrr kalau Nawafil ade mesti best kan hurm -.- 
ok laa sampai sini saje celoteh Filz sambil2 tunggu Encik Payed kite ni call, aduhh 
Encik Payed cepat sembuh kawan ! 

p/s : permulaan sem 3 awesome !

2 comments: