Wednesday, 20 June 2012

Birthday Nenek Joyah & Nenek Mimi

Last night plan nak buat surprise bufday untuk NENEK tapi macam-macam perkara yang berlaku HAHA
Jiha & aku adelah orang yg paling sibuk sekali, buat preparation untuk bufday ni, plan nak buat dalam uma Atuk tapi memangkan situasi yang tak berape nak gempak, dan tak surprise so aku dgn jiha curi-curi keluar rumah prepare tempat untuk sambut bufday, ok nak tahu buat kat mane ?
Haa dekat halaman uma atuk terdapat nye Pangkin, HAHA pangkin tu memang luas sangat ! so Aku dengan Jiha plan nak buat kat situ, kemas ape yang patut, sapu atas pangkin bagai, dan nak bentang tikar hah time ni memang aku dah gelabah sikit mase ni dah nak pecah rahsia, sebab nak keluar kan tikar dari dalam uma, halamak nenek dah duduk depan pintu uma, pastu terpakse menipu,
 nenek tanya " Jiha tu nak buat ape kat depan tu?"
Aku cakap "ouhh kawan2 die nak datang kejap lagi"
Nenek "kawan die nak buat ape datang, esok dorang tak sekola ke ?"
Aku "entah laa nek, Jiha kawan ko nak duduk atas ape ? nah amek tikar ni " 
Pastu keluar kan belon dari Kabin Atuk HAHA belon pulak tak seberape laa, just biase2 aje, tu pon gune tenaga tiupan aku, ponat denn !
Pastu gantung belon sume, Mama pulak tak balik2 lagi, Maksu pulak tak sampai lagi haihh apekah, sekali nak tahu tak time tengah duduk kat pangkin sambil tunggu Maksu dgn Mama ade pekerja Cikwan ni datang, pastu die bole plak sibuk tanya nenek "Hari Jadi ke Cik? " bongok betul dah elok2 aku setting die pegi pecah kan rahsia perghh berangin satu badan aku dengan Jiha panggil die 'Si Bodoh' haa kan tak pasal-pasal dapat Nama Glamour haihh nasib baik nenek cakap "Entah dorang kawan dorang agaknye"
Pastu mama dah balik, Maksu dgn Paksu pon dan sampai so setting makan sume.
Mintak tolong Mama panggil kan nenek sume sekali nenek keluar dengan muke marah kiteorang sambut dengan nyanyian Happy Birthday ouh yeahh surprise disitu, duduk di pangkin tersipu malu.

Gambar gegar kan, haihh ni laa pangkin nye 

Kek Indulgance hamboii gitu kate ko

HAHA baru aku tahu umur nenek 65th dekat FB aku tulis 64 th alaa bedal laa labu

kemahenn seksi lagi nenek aku
Aku bangun tido je terus wish HappyBirthday kat nenek well cucu mithali laa tangat choiii !

No comments:

Post a Comment