Friday, 30 January 2015

Degree Life Begin

Hi , Filz baru seminggu memasuki dunia budak budak Ijazah . Dengan ini , Filz sah sebagai student Unikl Bussiness School . Okay banyak sangat bezanya dengan Kptm terutama sekali 'environment' dia . Dulu Kptm kawasan penuh dengan perumahan keliling kolej , tapi kali ni Unikl dikeliling dengan bangunan tinggi tinggi dan betul betul terletak ditengah bandaraya Kuala Lumpur . Alhamdulillah , selama seminggu berada di Unikl Bussiness School , saya dapat lalui hari hari saya dengan baik bersama kawan lama serta baru . Filz tak sangka dapat jumpa balik kawan kawan lama waktu Kptm dulu sebab Filz masuk sini secara rahsia lah kononnya hihi . 

Selama seminggu Filz selesai melunaskan Orientasi yang agak memenat dan membosankan . Macam biasalah , mana ade orientasi yang tak penat dan bosan yang penuh dengan taklimat taklimat yang menjatuhkan mood kita . Bila pelajar bekas diploma campur dengan bekas STPM & Matriks , berhadapan dengan budak bawah umur kita , ada yang memahami , ada yang manja , ada yang tak pandai bergaul , ada yang pelik tengok Filz pun ada taw . Tapi Filz gelar kan diri Filz (Kakak) supaya mereka semua dapat jadi kan Filz sebagai kawan , In Sha ALLAH . Orientasi selama 3 hari 2 malam di University Malaya . Senior or Fasi kami semua bagus bagus , tak pernah henti dan merunggut penat pun , sebab batch Filz paling ramai setakat ini mereka pernah handle . Tapi semuanya berjalan lancar . Salah satu bagusnya Unikl ni , management dia Gred A .

Filz duduk satu bilik dengan ex student KPM , Matriks & STPM . Wuuu , dorang okay cuma tak berapa banyak cakap , jadi Filz sahaja lah memainkan peranan , berborak dan banyak bercakap , baru lah nampak kita ni bergaul sikit kan , walaupun sememangnya peramah . Tapi Filz duduk satu hostel jugak dengan ex student Kptm dulu , kira geng Filz sekarang . Buat masa sekarang , dorang okay lah , banyak gelak lagi . In Sha ALLAH susah senang sesama nanti sepanjang study . Tapi sebelum tu , ex student Kptm lelaki pun ramai jugak yang sambung , untung nya Filz sebab ramai yang Filz kenal . Sekarang Filz cuma perlu ramahkan mulut dan banyak bertanya dengan senior senior Filz .p/s : Doakan Filz dapat lalui hari hari berikutnya di Unikl Bussiness School

No comments:

Post a Comment