Monday, 24 September 2012

Cemburu ? Maybe

Assalamualaikum ! hye semua kengkawan, ok entry kali ni Filz nak serious, ok Filz cube jadi serious kejap ehem ehem =.=" fuhhh ! nampak Filz dah gian nak menaip ni, HEE tak ni bukan ape, entry kali ni Filz menaip nak bercerita tentang ape yang Filz rase dan alami sekarang, yaallah memang perit, tapi Filz tahan je dan cube tutup dengan gelak ketawa Filz depan kawan-kawan, famili, lecturer and so ooonnn !

Cemburu ? ouhh maybe, Filz memang susah nak cemburu taw, tapi sekali Filz dah cemburu, perghh memang payah nak pujuk, walaweii tapi kadang-kadang Filz sendiri yang cool kan diri Filz balik, bile kite di alam percintaan banyak bende baru yang kite pelajari, jadi ia memberi satu situation baru dalam hidup kite, ade kala kite bahagia, ade kala kite sedih, ade kala kite sakit dan perit nak terima kenyataan.

Tak ni bukan ape, baru-baru ni, Filz sedih dengan ape yang berlaku, haihh semalam ari Ahad time aku tengah keluar dengan adik-adik aku sume, aku call Fared nak tanya die dekat mane, bole jumpe sekali ke ape kan, tapi Fared cakap Miza ajak die keluar, so die nak keluar dengan Miza tapi kejap je, ok takpe Filz izinkan Fared kuar dengan Miza sebab Filz anggap dorang kawan baik, sebelum Fared dengan Filz dorang memang rapat sampai dah banyak kali jugak laa kuar, disebabkan Filz dah faham situasi tu Filz tak kesah laa sangat Fared nak kuar dengan Miza.

Tapi tetibe Filz tergerak hati nak call Fared, so dengan gembira nya nak call Fared ni, sekali......
"Hello, err ni siapa ye ?" "err ni Filzah, hmm ni siape ye ?, adik die ke ?" "ha'ah ni adik die, Fared takde, die tetinggal handphone, dikeluar" "ouhh yeke haha, takpe2 terima kasih yee " hmm adik die kate Fared tak bawak fon *adik die konon choii*
mati-mati aku ingat yang angkat tu adik Fared, aku tak call die sampai magrib, sebab ingat betul laa die tetinggal fon, sekali.....

Balik dari hangout tu call Fared balik, tanye "tadi pegi mane je dengan Miza, tengok wayang tak ? " Fared cakap "tak tengok pon, makan, jalan kejap, borak, pastu anta die balik" hmm pastu aku tetibe bukak topik, Filzah : "comel suare adik you td Fared..."
Farid : "suara adik I ? you dengar kat mane ? "
Filzah : "laa tadi kan I call you, pastu adik you yang angkat"
Farid : "ehh mane ade adik I ? tadi tu Miza laa, kenape die ckp adik I ke ?"
Filzah : "ouhh yeke, ouww ok....."

muke muram lepas call Fared tapi pompan lain yang jawab ='(
Aku dah lemah dah, aku tak sangka kenape Miza nak tipu sampai macam tu sekali, upenya fon Fared ade kat die, time tu Fared pegi tandas, time tu jugak aku call, die laa yang angkat, tapi kenape perlu die tipu, die bukan tak kenal Filz, die kawan sekolah Filz kottt ! Filz pon tahu Fared keluar dengan die, kecewa sangat dengan perangai Miza, haihh Filz dah kasi pinjam kan Fared pon dah kira baik dah taw.

Tapi nasib baik laa Farid nak cerita perkara sebenar kat Filz, klo tak mati2 kena tipu, TAPI Filz kecik hati lagi dengan Fared and Miza tapi Filz simpan, dan mampu mengarang di ruang Filz ni je ='(

No comments:

Post a Comment